Xhorxh Soros dhe Fondacionet për Shoqëri të Hapur japin 500,000 dollarë si fond emergjence për pasojat e tërmetit në Shqipëri.

Fondacionet për Shoqëri të Hapur akordojnë 500,000 dollarë si fond emergjence për të asistuar dhe ndihmuar Shqipërinë në përballimin e pasojave të tërmetit të së Martës. 

Fondacioni për Shoqërinë e Hapur në Shqipëri do ti përdorë fondet për të ndihmuar në përpjekjen për rimëkëmbjen dhe rindërtimin në mbështetje të qytetarëve vulnerabël dhe më pak të aftë për të përballuar fatkeqësinë. 

Xhorxh Soros dhe Fondacioni për Shoqëri të Hapur kanë një histori të gjatë bashkëpunimi me Shqipërinë e cila daton me vitin 1992 kur Fondacionet nisën aktivitetin e tyre. Mbi 130 milionë dollarë janë ofruar prej vitit 1992 për një shoqëri të hapur për shqiptarët.