Qeverisja dhe Llogaridhënia

Fondacioni ka ndërrmarë këtë nismë që të nxisë aktivizimin qytetar, në kërkim të llogaridhënies dhe mbikqyrjes publike. Për ta arritur këtë, Fondacioni do të nxisë fushata monitorimi, diskutimi dhe bashkëpunimi me grupet e interesit, përfaqësuesit e shoqërisë civile dhe institucionet e pavarura. Partneriteti i Fondacionit me grupet e interesit do të sigurojë angazhimin e tyre që në fillim të çdo fushate monitorimi/advokimi në mënyrë që ata të jenë të përfshirë, që do të mundësojë kuptimin më të mirë të informacionit të mbledhur nga monitorimi apo të përdorur nga nisma advokuese, si dhe do të ndihmojë në përdorimin cilësor të informacionit në mbështetje të shqetësimit të tyre. Në vijim të realizimit të punës monitoruese, Fondacioni së bashku me partenerët, do të organizojë forma të ndryshme të diskutimit publik duke u përqëndruar në çështjet shqetësuese dhe diskutimin e alternativave. Duke u bazuar në rezultatet e fazave të monitorimit dhe diskutimit, reagimet mund të variojnë nga fushatat mediatike, ‘diplomacia’ e heshtur e deri tek mobilizimi dhe protestat e qytetarëve.

Publikime

Perceptimet e qytetarëve mbi zgjedhjen e Presidentit

10 Qershor 2012
77% e qytetarëve dëshirojnë President jopartiak, 60% dëshirojnë të zgjidhet me marrëveshje mes qeverisë dhe opozitës

Njoftime

Sesion Informativ - 18 maj - Thirrja e Programit te Mireqeverisjes dhe Integrimit

14 Maj 2012
Ne kuader te Thirrjes se Hapur per aplikime per Programin e Mireqeverisjes dhe Integrimit (http://soros.al/2010/article.php?id=378 ), organizat

Publikime

Fondacioni diskuton projektbuxhetin 2012 dhe rolin e Kuvendit në procesin e shqyrtimit dhe miratimit të tij me studentët e Fakultetit të Ekonomikut, Universiteti i Tiranës

02 Prill 2012
Në kuadër të veprimtarisë disavjeçare të monitorimit të pavarur të financave publike, më 3 prill 2012, Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë prezantoi raportet “Projektbuxheti 2012” dhe “Roli

Publikime

Qëndra për Studimet Parlamentare publikon numrin 2 të Buletinit Informativ mbi Kuvendin në procesin e integrimit

20 Mars 2012
Qendra e Studimeve Parlamentare në kuadër të zbatimit të projektit me titull: Rritja e rolit të Parlamentit në procesin e integrimit përmes pjesëmarrjes legjislative dhe transparencës, mbështetur n

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: