Qeverisja dhe Llogaridhënia

Fondacioni ka ndërrmarë këtë nismë që të nxisë aktivizimin qytetar, në kërkim të llogaridhënies dhe mbikqyrjes publike. Për ta arritur këtë, Fondacioni do të nxisë fushata monitorimi, diskutimi dhe bashkëpunimi me grupet e interesit, përfaqësuesit e shoqërisë civile dhe institucionet e pavarura. Partneriteti i Fondacionit me grupet e interesit do të sigurojë angazhimin e tyre që në fillim të çdo fushate monitorimi/advokimi në mënyrë që ata të jenë të përfshirë, që do të mundësojë kuptimin më të mirë të informacionit të mbledhur nga monitorimi apo të përdorur nga nisma advokuese, si dhe do të ndihmojë në përdorimin cilësor të informacionit në mbështetje të shqetësimit të tyre. Në vijim të realizimit të punës monitoruese, Fondacioni së bashku me partenerët, do të organizojë forma të ndryshme të diskutimit publik duke u përqëndruar në çështjet shqetësuese dhe diskutimin e alternativave. Duke u bazuar në rezultatet e fazave të monitorimit dhe diskutimit, reagimet mund të variojnë nga fushatat mediatike, ‘diplomacia’ e heshtur e deri tek mobilizimi dhe protestat e qytetarëve.

Njoftime

Nënshkruhet në Korçë kontrata me qytetarët për qeverisjen e mirë

15 Prill 2011
Nënshkrimi i kontratës sociale midis votuesve dhe kandidatëve është tashmë një realitet edhe në Shqipëri.

Njoftime

Nënshkruhet në Korçë kontrata me qytetarët për qeverisjen e mirë

15 Prill 2011
Nënshkrimi i kontratës sociale midis votuesve dhe kandidatëve është tashmë një realitet edhe në Shqipëri.

Publikime

Përdorimi i Facebook, Twitter, YouTube dhe Blogjeve për ligjërim politik mes të rinjve dhe kandidatëve për bashki e komuna

27 Mars 2011
Sot Instituti EUNACAL dhe Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë , në kuadër të nismës

Njoftime

Përdorimi i Facebook, Twitter, YouTube dhe Blogjeve për ligjërim politik mes të rinjve dhe kandidatëve për bashki e komuna

27 Mars 2011
Sot Instituti EUNACAL dhe Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë/Soros, në kuadër të nismës 

Njoftime

Trashëgimia Tryezë e rrumbullakët mbi disa rekomandime që mund t’i bëhen forcave politike për ndryshimin e Kodit Zgjedhor

16 Mars 2011
Fondacioni “Moisiu” me mbështetjen e Fondacionit të Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë, Soros në datën 16 Mars 2011 organizuan në Tiranë një tryezë të rrumbullakët mbi disa rekomandime që mund t’i b

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: