Qeverisja dhe Llogaridhënia

Fondacioni ka ndërrmarë këtë nismë që të nxisë aktivizimin qytetar, në kërkim të llogaridhënies dhe mbikqyrjes publike. Për ta arritur këtë, Fondacioni do të nxisë fushata monitorimi, diskutimi dhe bashkëpunimi me grupet e interesit, përfaqësuesit e shoqërisë civile dhe institucionet e pavarura. Partneriteti i Fondacionit me grupet e interesit do të sigurojë angazhimin e tyre që në fillim të çdo fushate monitorimi/advokimi në mënyrë që ata të jenë të përfshirë, që do të mundësojë kuptimin më të mirë të informacionit të mbledhur nga monitorimi apo të përdorur nga nisma advokuese, si dhe do të ndihmojë në përdorimin cilësor të informacionit në mbështetje të shqetësimit të tyre. Në vijim të realizimit të punës monitoruese, Fondacioni së bashku me partenerët, do të organizojë forma të ndryshme të diskutimit publik duke u përqëndruar në çështjet shqetësuese dhe diskutimin e alternativave. Duke u bazuar në rezultatet e fazave të monitorimit dhe diskutimit, reagimet mund të variojnë nga fushatat mediatike, ‘diplomacia’ e heshtur e deri tek mobilizimi dhe protestat e qytetarëve.

Publikime

Procesi i Liberalizimit të Vizave me Shqipërinë: Si ta kthejmë në një histori suksesi

24 Shkurt 2011
Procesi i Liberalizimit të Vizave me Shqipërinë: Si ta kthejmë në një histori suksesi Trajnim në kuadër të fushatës së informimit të komunitetit rom në Shqipëri

Publikime

Selanik 2014: Në kërkim të riafirmimit të besueshmërisë së procesit të zgjerimit të BE-së

03 Shkurt 2011
Lëvizja Europiane në Shqipëri ka kënaqësinë të ndajë me ju punimin “Selanik 2014: Në kërkim të riafirmimit të besueshmërisë së procesit të zgjerimit të Bashkimit Europian”, mbështetur nga Friedrich

Publikime

Raportin Vjetor 2010 të Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë

12 Dhjetor 2010
Miq dhe kolegë,Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë, Soros, nëpërmjet këtij raporti takohet sërish me ju për të ndarë disa nga veprimtaritë më të spikatura të vitit 2010, të cilat dhanë ndihm

Aktivitete

Ftesë për pjesëmarrje: Raport monitorimi i 12 prioriteteve të KE-së për Shqipërinë

29 Shtator 2010
Data: 29 shtator 2010 Ora: 10.00 Vendi: Hotel Sheraton, salla “Break Out 5”

Njoftime

Tryezë Diskutimi: Qeverisja Vendore dhe Instrumentat Financiar Afatmesëm Si të zbusim sfidën e Investimeve Kapitale në nivelin vendor?!

15 Shtator 2010
Më datë 15 Shtator 2010, ora 10.00 – 12.30, Co-Plan organizon në Hotel Sheraton tryezën e diskutimeve

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: