Shteti i së Drejtës

Ky program u riaktivizua në Fondacion në vitin 2010 për të kontribuar në mënyrë të qëndrueshme dhe profesionale në rrugëtimin e gjatë e të vështirë të Shqipërisë për forcimin e shtetit të së drejtës dhe respektimin e të drejtave të njeriut. Mungesa e një sistemi gjyqësor të pavarur, transparent dhe efiçent, mungesa e aksesit në drejtësi, korrupsioni, mangësitë në kapacitetet profesionale të aktorëve të sistemit, polarizimi politik i skajshëm i jetës publike si dhe mungesa e besimit të qytetarëve janë disa nga sfidat më madhore në fokus të veprimtarisë së Fondacionit. Në kuadër të këtij programi, Fondacioni kontribuon në fuqizimin dhe mbështetjen e shoqërisë civile me qëllim zgjerimin e hapësirës për të menduarin kritik, ofrimin e një qasjeje alternative dhe pasurimin e kulturës së debatit profesional mbi këto sfida përmes angazhimit të profesionistëve dhe ekspertizës së pavarur të shoqërisë civile. Gjithashtu, një tjetër prioritet është nxitja e avokatisë/litigimit strategjik për çështje me interes të lartë publik me synim evidentimin e praktikave të pandëshkueshmërisë, promovimin e të drejtave të njeriut dhe nxitjen e ndryshimeve sistematike ligjore dhe praktike.

Publikime

Andi Dobrushi: Nisma jonë për Kushtetutën | Revista JAVA

03 Mars 2014
Nga Skender Minxhozi

Publikime

Fondacioni publikon Raportin e Monitorimit të Zbatimit të Strategjisë së Drejtësisë

28 Shkurt 2014
Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë / Soros publikoi sot Raportin e Monitorimit të Zbatimit të Strategjisë së Drejtësisë.

Publikime

Gërdeci dhe 21 Janari: Reagim i shoqërisë civile për drejtësinë e munguar

28 Shkurt 2014
Shoqëria civile shqiptare reagon me forcë ndaj shkeljes sistematike të të drejtave të familjarëve të viktimave për të pasur një proces të rregullt ligjor.

Publikime

Komunikojmë nr 9 - buletin tremujor mbi projektet e sistemit të drejtësisë në Shqipëri

28 Shkurt 2014
Për versionin shqip te buletinit "Komunikojmë" - klikoni këtu Për versionin ne anglisht te buletinit "Komunikojmë" - klikoni këtu

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: