"Harmonia e Kombeve: - Romët - Pulsi i Unitetit të Ballkanit Perëndimor"

Shkarko Dokumentat: 

Ju ftojmë në një mbrëmje të veçantë të bashkimit dhe pasurimit kulturor në mjediset e 'Katedralja e Tiranës - Ringjallja e Krishtit.' Kemi kënaqësinë t’ju prezantojmë 'Harmonia e Kombeve: - Romët - Pulsi i Unitetit të Ballkanit Perëndimor', një kryevepër simfonike e interpretuar nga Orkestra: Romët - Forca e Natyrës, me autor Bekir Haliti.

Ky udhëtim muzikor nderon angazhimin e palëkundur të Fondacioneve të Shoqërisë së Hapur (OSF) ndaj Evropës, duke theksuar rolin kyç të romëve në ndërtimin e narrativës në rajon. OSF, me krenari advokon dhe promovon pakicën etnike më të madhe në Evropë, Romët, në këto kohë të ndryshimeve të mëdha.

Koncerti, është më shumë se një shfaqje muzikore; është një thirrje e qartë për bashkim, duke theksuar rolin thelbësor të Romëve në fizionominë e Ballkanit Perëndimor. Është një dëshmi për fuqinë e diplomacisë kulturore në integrimin Evropian dhe përkushtimin tonë për një të ardhme të larmishme dhe bashkëpunuese.

Bashkohuni me ne ndërsa ndërtojmë ura të bashkëpunimit politik, festojmë identitetin, talentet dhe zërat që pasurojnë Ballkanin Perëndimor dhe Evropën. Në këtë simfoni të gjallë, Romët janë si ajo rrahja e zemrës që mban gjallë bashkësinë.

Ju lutem plotesoni linkun ne vijim per e konfirmuar pjesmarrjen: https://forms.office.com/e/wakueWsriW

Vendi: Qendra Kulturore ne Katedralen Orthodkse, Rruga Ibrahim Rugova Nr.1, Tirana

Për pyetje dhe sqarime të mëtejshme, ju lutem kontaktoni në rfntirana@osfa.al