Lutfi Dervishi

Anëtar Bordi

Lutfi Dervishi është pedagog në Universitetin e Tiranës, ku është lektor i Gazetarisë Investigative për studentët master në Departamentin e Gazetarisë. Ai ka punuar në komunikimin strategjik për mediat publike dhe kompanitë private. Lutfiu është drejtues i emisionit televiziv "Përballë", në Radio Televizionin Publik shqiptar. Ai ka punuar si drejtor lajmesh në Radio Televizionin Publik shqiptar dhe "Vizion +". Lutfiu punon si Drejtor Ekzekutiv i Transparency International Albania që prej vitit 2008 dhe është gjithashtu trajner në Institutin Shqiptar të Medias. Aktivitetet e tij trajnuese përfshijnë komunikimin, të folurit publik, transparencën, etikën e medias, mediat dhe gjykatat, agjencitë e inteligjencës dhe mediat, dhe shumë fusha të tjera. Lutfiu njihet si folës publik dhe ka mbajtur fjalime kryesore në shumë konferenca dhe universitete në Tiranë dhe jashtë saj. Ai është gjithashtu me shumë përvojë në gazetari si komentues politik i stacioneve kryesore televizive në Shqipëri. Me një përvojë 25 vjeçare në media, ai gjithashtu ka praktikë të gjerë në shtyp, transmetim dhe media sociale. Lutfiu është redaktor kontribues në Gazetën Tirana Times.