Arsimi

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë ka dhënë një kontribut të gjatë në fushën e arsimit duke nisur që prej ekzistencës së tij. Mbështetja ka prekur aspekte të insfrastrukturës fizike, zhvillimit të kapaciteteve njerëzore sidomos mësuesit si dhe asistencë në hartimin e politikave arsimore. Pas përmbylljes së projektit të AEDP, Fondacioni u përqëndrua më shumë në monitorimin e politikave arsimore dhe zhvillimin e kapaciteteve të grupeve të ndryshme në përmirësimin e shërbimit arsimor dhe mbajtjen llogari-dhënës të institucioneve arsimore. Arsimi në vendin tonë mbetet ende në një situatë të vështirë për sa i përket kapaciteteve profesionale të stafit mësimor, financimit të sektorit sikundër dhe cilësisë së shërbimit arsimor dhe përfshirjes së palëve të interesit në vendimarrjen e sektorit. Në periudhën në vijim Fondacioni është përqendruar më tepër në zhvillimin e aktivizimit qytetar në fushën e arsimit dhe fuqizimin e komunitetit shkollor për të ndikuar vendimarrjen në sektorin e arsimit. 

Filtro Rezultatin

Njoftime

Konkurs “Reporteri i Shkollës Time”

20 Tetor 2015
Afati për dorëzimin e produkteve është data 28 Nëntor 2015.

Njoftime

Aplikim për pjesëmarrje në trajnimin "Aktivizmi në arsim"

29 Prill 2015
Të veprojmë për të ndryshuar situatën në shkollën tonë. Prindërit, nxënës dhe mësues që jetojnë në këto qytete dhe dëshirojnë të aplikojnë janë të lutur të plotësojnë formularin deri në dt 7 Maj 2015.

Publikime

Fondacioni Shoqeria e Hapur per Shqiperine prezanton kater studime te reja ne fushen e Arsimit dhe te Romeve.

30 Qershor 2014
Ky studim paraqet ecurine e politikes se Altertekstit gjate vitit 2012 si dhe nje krahasim te problematikave nder vite (2010-2011-2012).

Njoftime

Njoftim për Vend të Lirë Pune

30 Maj 2014
Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë, OSFA - Soros, prej 20 vitesh i është përkushtuar ndërtimit të një shoqërie aktive dhe tolerante, me një qeverisje të përgjegjshme dhe të hapur për pj

Njoftime

Thirrje për projekt – propozime për grupe studentësh dhe organizata studentore

25 Shkurt 2014
2011-02-07 00:00:00 Europe/Tirane

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: