Arsimi

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë ka dhënë një kontribut të gjatë në fushën e arsimit duke nisur që prej ekzistencës së tij. Mbështetja ka prekur aspekte të insfrastrukturës fizike, zhvillimit të kapaciteteve njerëzore sidomos mësuesit si dhe asistencë në hartimin e politikave arsimore. Pas përmbylljes së projektit të AEDP, Fondacioni u përqëndrua më shumë në monitorimin e politikave arsimore dhe zhvillimin e kapaciteteve të grupeve të ndryshme në përmirësimin e shërbimit arsimor dhe mbajtjen llogari-dhënës të institucioneve arsimore. Arsimi në vendin tonë mbetet ende në një situatë të vështirë për sa i përket kapaciteteve profesionale të stafit mësimor, financimit të sektorit sikundër dhe cilësisë së shërbimit arsimor dhe përfshirjes së palëve të interesit në vendimarrjen e sektorit. Në periudhën në vijim Fondacioni është përqendruar më tepër në zhvillimin e aktivizimit qytetar në fushën e arsimit dhe fuqizimin e komunitetit shkollor për të ndikuar vendimarrjen në sektorin e arsimit. 

Filtro Rezultatin

Njoftime

Call for research concepts in the field of Education, focusing PISA 2015 and Sustainable Development Goals 4

28 Maj 2018
OSFA aims to fund two research projects in the field of education along two related lines of inquiry.

Njoftime

Thirrje për aplikime

21 Shtator 2017
Paraqitja e koncepteve kërkimore në fushën e arsimit mbështetur në rezultatet e PISA 2015 për Shqipërinë Afati i dorëzimi 6 Tetor 2017, ora 17:00

Njoftime

Thirrje pjesmarrje në “Forumin e Aktivizmit Rinor”

29 Mars 2017
Afati i aplikimit 9 Prill 2017

Njoftime

Call for participant Workshop: SDG-4Education 2030 Agenda’s Measurement Challenges

04 Nëntor 2016
Learning Outcomes and Educational Equality - Devising a national indicator framework to better recognise local context and differences within countries, the case of PISA Final deadline November 13

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: