Qeverisja dhe Llogaridhënia

Fondacioni ka ndërrmarë këtë nismë që të nxisë aktivizimin qytetar, në kërkim të llogaridhënies dhe mbikqyrjes publike. Për ta arritur këtë, Fondacioni do të nxisë fushata monitorimi, diskutimi dhe bashkëpunimi me grupet e interesit, përfaqësuesit e shoqërisë civile dhe institucionet e pavarura. Partneriteti i Fondacionit me grupet e interesit do të sigurojë angazhimin e tyre që në fillim të çdo fushate monitorimi/advokimi në mënyrë që ata të jenë të përfshirë, që do të mundësojë kuptimin më të mirë të informacionit të mbledhur nga monitorimi apo të përdorur nga nisma advokuese, si dhe do të ndihmojë në përdorimin cilësor të informacionit në mbështetje të shqetësimit të tyre. Në vijim të realizimit të punës monitoruese, Fondacioni së bashku me partenerët, do të organizojë forma të ndryshme të diskutimit publik duke u përqëndruar në çështjet shqetësuese dhe diskutimin e alternativave. Duke u bazuar në rezultatet e fazave të monitorimit dhe diskutimit, reagimet mund të variojnë nga fushatat mediatike, ‘diplomacia’ e heshtur e deri tek mobilizimi dhe protestat e qytetarëve.

Publikime

Shpallet Raporti monitorues i ÇIP “Transparenca e Botimeve Zyrtare në Republikën e Shqipërisë, 2010

15 Dhjetor 2011
Raporti “Transparenca e Botimeve Zyrtare në Republikën e Shqipërisë, 2010″, vjen përpara publikut dhe institucioneve shteterore për të tretin vit rradhazi.

Publikime

Fondacioni analizon “Prioritetet e Integrimit Europian në Projektbuxhetin e vitit 2012”

21 Nëntor 2011
Në kuadër të Programit të Mirëqeverisjes dhe Integrimit, Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë ka shqyrtuar projektbuxhetin e vitit 2012 nga pikëpamja e disa prioriteteve të vendit për të përf

Publikime

Prezantohet raporti monitorues për zbatimin e 12 rekomandimeve të KE-së për Shqipërinë

29 Shtator 2011
Ditën e enjte, datë 29 shtator 2011, në Hotel Sheraton, Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë, Soros organizoi konferencën për shtyp për prezantimin e raportit të monitorimit për zbatimin e pl

Njoftime

Thirrje për kryetar grupi në projektin për monitorimin e ligjërimit politik publik

08 Shtator 2011
Titulli i Pozicionit: Kryetar i Grupit të Punës Titulli i Projektit: Monitorimi i Ligjërimit Politik Publik Programi: Mirëqeverisja dhe Integrimi Europian Pozicione: 1

Njoftime

Thirrje për kryetar grupi në projektin për monitorimin e ligjërimit politik publik

08 Shtator 2011
Titulli i Pozicionit: Kryetar i Grupit të Punës 

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: