Qeverisja dhe Llogaridhënia

Fondacioni ka ndërrmarë këtë nismë që të nxisë aktivizimin qytetar, në kërkim të llogaridhënies dhe mbikqyrjes publike. Për ta arritur këtë, Fondacioni do të nxisë fushata monitorimi, diskutimi dhe bashkëpunimi me grupet e interesit, përfaqësuesit e shoqërisë civile dhe institucionet e pavarura. Partneriteti i Fondacionit me grupet e interesit do të sigurojë angazhimin e tyre që në fillim të çdo fushate monitorimi/advokimi në mënyrë që ata të jenë të përfshirë, që do të mundësojë kuptimin më të mirë të informacionit të mbledhur nga monitorimi apo të përdorur nga nisma advokuese, si dhe do të ndihmojë në përdorimin cilësor të informacionit në mbështetje të shqetësimit të tyre. Në vijim të realizimit të punës monitoruese, Fondacioni së bashku me partenerët, do të organizojë forma të ndryshme të diskutimit publik duke u përqëndruar në çështjet shqetësuese dhe diskutimin e alternativave. Duke u bazuar në rezultatet e fazave të monitorimit dhe diskutimit, reagimet mund të variojnë nga fushatat mediatike, ‘diplomacia’ e heshtur e deri tek mobilizimi dhe protestat e qytetarëve.

Njoftime

Thirrje për aplikim - Shkolla e integrimit europian 2020

29 Shtator 2020
Pjesëmarrësit e interesuar janë të lutur të aplikojnë brenda datës 15.10.2020

Njoftime

Rikthehet debati universitar për Integrimin

09 Shtator 2020
Edicioni 2 – ‘Nga fjala tek veprimi’

Njoftime

Fillon zbatimi i projektit ‘Sektori privat, procesi integrues dhe anëtarësues në BE’

07 Shtator 2020
Qendra për Nxitjen e Zhvillimit Njerëzor (HDPC) me mbështetjen e Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë (OSFA) nisi zbatimin e projektit me titull “Sektori privat, proce

Njoftime

Përfundon projekti “SHTËPIA E KONSUMATORIT - forcimi i zbatimit të mbrojtjes së të drejtave dhe interesave të konsumatorëve në Shqipëri” 2020

05 Shtator 2020
Projekti “Shtëpia e Konsumatorit - forcimi i zbatimit të mbrojtjes së të drejtave dhe interesave të konsumatorëve në Shqipëri” u zbatua nga 

Njoftime

Përfundon projekti ‘Laboratori i debatit mbi integrimin Europian në auditorët universitarë’

03 Gusht 2020
Projekti “Laboratori i debatit mbi integrimin europian në auditorët universitare”, u zbatua nga

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: