Qeverisja dhe Llogaridhënia

Fondacioni ka ndërrmarë këtë nismë që të nxisë aktivizimin qytetar, në kërkim të llogaridhënies dhe mbikqyrjes publike. Për ta arritur këtë, Fondacioni do të nxisë fushata monitorimi, diskutimi dhe bashkëpunimi me grupet e interesit, përfaqësuesit e shoqërisë civile dhe institucionet e pavarura. Partneriteti i Fondacionit me grupet e interesit do të sigurojë angazhimin e tyre që në fillim të çdo fushate monitorimi/advokimi në mënyrë që ata të jenë të përfshirë, që do të mundësojë kuptimin më të mirë të informacionit të mbledhur nga monitorimi apo të përdorur nga nisma advokuese, si dhe do të ndihmojë në përdorimin cilësor të informacionit në mbështetje të shqetësimit të tyre. Në vijim të realizimit të punës monitoruese, Fondacioni së bashku me partenerët, do të organizojë forma të ndryshme të diskutimit publik duke u përqëndruar në çështjet shqetësuese dhe diskutimin e alternativave. Duke u bazuar në rezultatet e fazave të monitorimit dhe diskutimit, reagimet mund të variojnë nga fushatat mediatike, ‘diplomacia’ e heshtur e deri tek mobilizimi dhe protestat e qytetarëve.

Aktivitete

Buxhetimi me pjesëmarrje në qeverisjen qendrore

22 Korrik 2016
Partnerët Shqipëri në bashkëpunim dhe me mbështetjen e Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë dhe Olof Palme International Center vazhdojnë për të dytin vit radhazi të zbato

Aktivitete

Mbledhja e Këshillit Kombëtar të Integrimit Europian

06 Maj 2016
Fjala e drejtorit ekzekutiv të Fondacionit Shoqëria e hapur për Shqipërinë z. Andi Dobrushi sot në mbledhjen e Këshillit Kombëtar të Integrimit Europian.

Aktivitete

Konferencen e 2-te Kombetare Per te drejten e Informimit

29 Prill 2016
Pyetshtetin.al

Aktivitete

Prezantohet Platforma Financat Vendore

03 Dhjetor 2015
Instituti për Zhvillimin e Habitatit (Co-PLAN) dhe Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë (Soros) në bashkëpunim me Ministrinë e Financave dhe Ministrin e Shtet

Aktivitete

Promovimi i zbatimit të ligjit “Për të drejtën e informimit”

26 Nëntor 2015
Gjatë vitit 2015, Fondacioni Soros zbatoi një projekt bashkëpunimi me Komisionerin për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale, si institucioni për

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: