Shëndeti Publik

Programi i Shëndetit Publik i Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë u aktivizua sërish dhe gjeti reflektim në strategjinë e Fondacionit në vitin 2010 pas rreth 10 vitesh ndërprerje. Me një qasje të bazuar në të drejtat e njeriut, programi ka mbështetur dhe bashkëpunuar me organizata të shoqërisë civile për të influencuar dhe çuar përpara çështje të lidhura me shëndetin e grupeve vulnerabël në vend. Personat që vuajnë nga sëmundje kërcënuese për jetën si dhe ata që janë të cënuar nga probleme të shëndetit mendor, konsiderohen dy nga grupet e popullsisë që hasin më së shumti shkeljet ë të drejtave të tyre. Duke u nisur nga ky realitet, fokusi kryesor i ndërhyrjeve të programit në 4 vitet e fundit, ka qenë kryesisht i lidhur me mbështetjen e fushave të Kujdesit Paliativ dhe Shëndetit Mendor në vend. Ky fokus gjen reflektim sërish në zbatimin e strategjisë së Fondacionit për katër vitet e ardhshme (2014-2017).

Filtro Rezultatin

Publikime

Konventa për të drejtat e PAK | Spot

05 Dhjetor 2016
3 Dhjetor, dita ndërkombëtare e personave me aftësi të kufizuar

Publikime

Shoqata “Ndihmoni Jeten” ka realizuar botimin Histori Suksesi

29 Prill 2016
Në 4 qytete të vendit (Tiranë, Fier, Shkodër, dhe Librazhd) janë ngritur grupet e përkrahjes për/nga personat me aftësi të kufizuar intelektuale.

Aktivitete

Qendrueshmëria dhe Zhvillimi i Njësive të Kujdesit Paliativ pranë Spitaleve Rajonale

25 Shkurt 2016
Në datën 25 shkurt 2016, shoqata “Ryder Albania” me mbështetjen e “ Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë” organizoi takimin konsultues me temë “Qendrueshmëria dh

Publikime

Newsletter of Mary Potter

28 Janar 2016
Për të shkarkuar Newsletter klikoni këtu.

Aktivitete

Shoqata "Ndihmoni Jetën" trajnim në Fier

18 Shtator 2015
Në datën 18.09.2015 grupi i të rinjve me aftësi të kufizuara intelektuale vet-advokues udhëtoi në qytetin e Fie

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: