Shëndeti Publik

Programi i Shëndetit Publik i Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë u aktivizua sërish dhe gjeti reflektim në strategjinë e Fondacionit në vitin 2010 pas rreth 10 vitesh ndërprerje. Me një qasje të bazuar në të drejtat e njeriut, programi ka mbështetur dhe bashkëpunuar me organizata të shoqërisë civile për të influencuar dhe çuar përpara çështje të lidhura me shëndetin e grupeve vulnerabël në vend. Personat që vuajnë nga sëmundje kërcënuese për jetën si dhe ata që janë të cënuar nga probleme të shëndetit mendor, konsiderohen dy nga grupet e popullsisë që hasin më së shumti shkeljet ë të drejtave të tyre. Duke u nisur nga ky realitet, fokusi kryesor i ndërhyrjeve të programit në 4 vitet e fundit, ka qenë kryesisht i lidhur me mbështetjen e fushave të Kujdesit Paliativ dhe Shëndetit Mendor në vend. Ky fokus gjen reflektim sërish në zbatimin e strategjisë së Fondacionit për katër vitet e ardhshme (2014-2017).

Filtro Rezultatin

Aktivitete

Qendrueshmëria dhe Zhvillimi i Njësive të Kujdesit Paliativ pranë Spitaleve Rajonale

25 Shkurt 2016
Në datën 25 shkurt 2016, shoqata “Ryder Albania” me mbështetjen e “ Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë” organizoi takimin konsultues me temë “Qendrueshmëria dh

Aktivitete

Shoqata "Ndihmoni Jetën" trajnim në Fier

18 Shtator 2015
Në datën 18.09.2015 grupi i të rinjve me aftësi të kufizuara intelektuale vet-advokues udhëtoi në qytetin e Fie

Aktivitete

Projekti Shoqata "Ndihmoni Jetën"

15 Shtator 2015
SHOQATA “NDIHMONI JETËN” me mbështetjen e Fondacionit po realizon projektin: “Të rinjtë me aftësi të kufizuar intelektuale: Vetë-Advokues”

Aktivitete

Kursi ELNEC End-of-Life Nursing Education Consortium

09 Shtator 2015
Shoqata Kujdesi Shëndetësor Familjar ka zhvilluar në kuadër të projektit “Të kontribuojmë në zhvillimin e mëtejshëm të njësive të reja të kujdesit paliativ dhe edukimin

Aktivitete

Letër drejtuar institucioneve nga PAKI

03 Dhjetor 2014
Sot më 3 Dhjetor, në Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, një letër i është drejtuar institucioneve publike nga Grupi i Advokimit të Personave me Af

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: