Pandëshkueshmëria

Në kuadër të Strategjisë 2014-2017, Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë ka ndërmarrë Nismën "Sfidimi i Kulturës së Pandëshkueshmërisë". Ekzistojnë shumë shkaqe që lidhen me kulturën shqiptare të pandëshkueshmërisë. Disa lidhen me korrupsionin në gjyqësor dhe polici, kuadrin ligjor të mangët dhe të papërditësuar, teknikat e papërshtatshme për të hetuar shkeljet, krimin e organizuar dhe pamjaftueshmërinë e kërkesës së llogarisë nga ana e opinionit publik për zbatimin e shtetit të së drejtës. Fondacioni do të punojë intensivisht me avokatë, gazetarë dhe komunitetin, në mënyrë që ata kolektivisht t’i kundërvihen shkeljeve dhe rasteve të abuzimeve me detyrën. Kjo do të realizohet përmes zbatimit të katër mekanizmave të lidhur ngushtësisht me njëri-tjetrin, të tillë si: Avokatia në interesin publik, gazetaria investigative/hulumtuese, mobilizimi qytetar, si dhe prodhimi i të dhënave dhe analizave mbi krimin e organizuar.Fondacioni beson se kjo nismë do të inkurajojë shoqërinë për të mbajtur një qëndrim kundërshtues ndaj kulturës së pandëshkueshmëris, duke dëshmuar njëkohësisht se shkeljet e ligjit mund, dhe do të ekspozohen e më pas ndëshkohen.

Filtro Rezultatin

Aktivitete

Workshopi “Roli i Qytetarëve dhe Shoqërisë Civile kundër Pandëshkueshmërisë”

22 Qershor 2014
Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë-Soros organizoi në Shkodër më datë 20 qershor 2014 workshopin “Roli i Qytetarëve dhe Shoqërisë Civile kundër Pandëshkueshmërisë”.

Njoftime

Fondi i Avokatise ne Interesin Publik OSFA 2014 Thirrje per Avokat/Grup Avokatesh

13 Qershor 2014
Titulli i Pozicionit: Avokatë (të orientuar në fushën e të drejtave të njeriut)

Njoftime

Njoftim për Punësim: Koordinator Part Time

19 Maj 2014
Titulli i Pozicionit: Koordinator- Staf Mbeshtetes ‘Part Time’Titulli i Programit: ”Sfidimi i Kultures se Pandeshkueshmerise”

Publikime

Deklaratë për shtyp e shoqatës së familjarëve të viktimave të Gërdecit

05 Mars 2014
Në kuadër të ndihmës ligjore falas ndaj grupeve identitare dhe individëve në nevojë, Qendra Res Publica mbështetur nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë-Soros, ka depozituar në Gjykatën Ku

Publikime

Komunikojmë nr 9 - buletin tremujor mbi projektet e sistemit të drejtësisë në Shqipëri

28 Shkurt 2014
Për versionin shqip te buletinit "Komunikojmë" - klikoni këtu Për versionin ne anglisht te buletinit "Komunikojmë" - klikoni këtu

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: