Shteti i së Drejtës

Ky program u riaktivizua në Fondacion në vitin 2010 për të kontribuar në mënyrë të qëndrueshme dhe profesionale në rrugëtimin e gjatë e të vështirë të Shqipërisë për forcimin e shtetit të së drejtës dhe respektimin e të drejtave të njeriut. Mungesa e një sistemi gjyqësor të pavarur, transparent dhe efiçent, mungesa e aksesit në drejtësi, korrupsioni, mangësitë në kapacitetet profesionale të aktorëve të sistemit, polarizimi politik i skajshëm i jetës publike si dhe mungesa e besimit të qytetarëve janë disa nga sfidat më madhore në fokus të veprimtarisë së Fondacionit. Në kuadër të këtij programi, Fondacioni kontribuon në fuqizimin dhe mbështetjen e shoqërisë civile me qëllim zgjerimin e hapësirës për të menduarin kritik, ofrimin e një qasjeje alternative dhe pasurimin e kulturës së debatit profesional mbi këto sfida përmes angazhimit të profesionistëve dhe ekspertizës së pavarur të shoqërisë civile. Gjithashtu, një tjetër prioritet është nxitja e avokatisë/litigimit strategjik për çështje me interes të lartë publik me synim evidentimin e praktikave të pandëshkueshmërisë, promovimin e të drejtave të njeriut dhe nxitjen e ndryshimeve sistematike ligjore dhe praktike.

Njoftime

Njoftim për Punësim: Koordinator Part Time

19 Maj 2014
Titulli i Pozicionit: Koordinator- Staf Mbeshtetes ‘Part Time’Titulli i Programit: ”Sfidimi i Kultures se Pandeshkueshmerise”

Njoftime

Thirrje për ekspertë me kohë të pjesshme

12 Maj 2014
Titulli i Pozicionit: Ekspert (me kohë të pjesshme)

Njoftime

Tryezë e rrumbullaktë mbi funksionimin e komisioneve hetimore parlamentare

05 Mars 2014
Më datë 18 mars 2011, Instituti për Studime Gjyqësore dhe Kushtetuese organizoi një tryezë të rrumbullakët mbi problematikat e hasura në funksionimin e komisioneve hetimore parlamentare.

Njoftime

Forumi Civil, apel për respektimin e standarteve për zgjedhje të lira dhe demokratike

05 Mars 2014
Forumi Civil me mbështetjen e Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë – Soros, në datën 4 Maj 2011, organizoi në Tiranë një tryezë të rrumbullakët mbi një apel për popullin dhe forcat politike

Njoftime

Ndihmë juridike pa pagesë në interes publik për individë dhe grupe interesi në nevojë

05 Mars 2014
Qendra “Res Publica” nën mbështetjen e Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë/Soros është duke implementuar projektin “Ndihmë juridike në interes publik për individë dhe grupe interesi në nevo

Faqet

Regjistrohuni që të merrni njoftime

Regjistrohuni për të marrë njoftime nga Fondacioni

Na kontaktoni

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë
Adresa: Rr. Qemal Stafa, Pallati 120/2, Tiranë, Shqipëri
Tel: +355 4 22 34 621/ 4 22 34 223/ 4 22 35 856
Fax: +355 4 22 35 855

Na Ndiqni

Ndiqni Fondacionin Shoqëria e Hapur për Shqipërinë në: